NL

NL

EN

繁體中文

 简体中文

You will be redirected to our Chinese website.

Contact

Contact

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

 

TEESING ONTWIKKELT DUURZAME 700 BAR VULTECHNIEK VOOR TOEKOMSTIGE WATERSTOFAUTO'S.


Waterstof is nog steeds een veelbelovende alternatieve brandstof waar men zeker in de automobielindustrie de toekomst in ziet, zo zie je steeds meer bekende automerken als Toyota en Hyundai starten met het introduceren van de eerste "waterstofauto's". In Nederland rijden er tot op heden slechts enkele vrachtauto's, bestelauto's, bussen en personenauto's op waterstof, maar men verwacht dat dat in komende jaren meer zal uitbreiden met personenauto's. Er zijn in Nederland diverse bedrijven die deze ontwikkeling mogelijk willen gaan maken en werken momenteel hard aan de ontwikkeling van brandstofcellen, alsmede de productie,opslag en distributie van waterstof. Teesing, is reeds jaren bezig met het optimaliseren van de kritieke processen om het "waterstofrijden" in de toekomst praktisch en duurzaam mogelijk te kunnen maken.

Een kritiek punt om waterstofrijden in de toekomst echt geïntegreerd en geaccepteerd te krijgen in onze samenleving is mede afhankelijk van het gebruiksgemak voor de burger en de bekendheid met deze "nieuwe" energiesoort. We zijn als mensen nu eenmaal sneller geneigd om over te stappen als zaken goedkoper, sneller, efficiënter, veiliger of duurzamer worden. Teesing heeft onlangs het PusH project afgesloten waarbij men geslaagd is om snel en efficiënt cilinders te kunnen vullen met 700 Bar waterstof. 

Waarom 700 Bar?
De energetische inhoud van waterstof is lager dan van aardgas, dat betekend dat er minder energie in hetzelfde volume zit. Drie keer minder dan aardgas om precies te zijn. Waterstof tanken onder een hogere druk ( 700 bar dus) levert genoeg energie om een waterstofauto een respectabele actieradius te geven. De waterstofcilinder zal onder 700 bar gevuld moeten worden binnen 3 minuten, want langer bij het tankstation staan is voor de meeste consumenten geen optie.

Problemen bij 700 Bar.
De crux bij het snel vullen van het waterstof gas is, dat waterstof gas expandeert wanneer het heet wordt. De huidige oplossing voor dit probleem is het "pre‐coolen" van het waterstof gas. Het gevolg van deze inefficiënte methode is onnodig energieverlies.

Oplossing bij 700 Bar:
Teesing heeft een systeem ontwikkeld waarbij de expansie wordt tegengegaan. De cilinder wordt eerst gevuld met water met een druk van 700 bar, waarna het water wordt verplaatst door waterstof gas met 700 bar in de cilinder te brengen. De prototypes zijn succesvol getest en er is reeds een patent afgegeven voor het PusH principe.

Conclusie: 
Geen expansie, geen verhitting, minder energieverlies en toch de mogelijkheid tot het snel afvullen van FCV voertuigen tot 700 bar. Bijkomend voordeel van deze methode is dat er geen extra handeling uitgevoerd hoeft te worden om het waterstof te bevochtigen, een brandstofcel functioneert efficiënter met waterstof dat is bevochtigd.

Teesing wil een vervolg geven aan de commerciële haalbaarheid van dit systeem. Het bedrijf denkt hierbij aan een demonstratie project middels een subsidie of investering, waarbij de Tongji University betrokken kan blijven.

Partners binnen het afgeronde project zijn:
- Tongji University Shanghai, China
- WEH, Hydrogen refuelling components, Duitsland
- Itensify, High pressure & Flow control systems, Nederland

BEELDMATERIAAL

Klik om te downloaden

persbericht voorbeeld1 persbericht voorbeeld2
persbericht voorbeeld2

MEER INFORMATIE?

Neem vrijblijvend contact met:

 


Cynthia Roseboom

Marketing and Communications Employee

+31 70 413 07 22