NL

NL

EN

繁體中文

 简体中文

You will be redirected to our Chinese website.

Contact

Contact

Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

 

PVDF VS RVS COMPONENTEN

Roestvrij staal is vaak de automatische keuze in industrieën waar chemische resistentie en geautomatiseerde processen een kritisch onderdeel van het proces zijn. Het ziet er glanzend en aantrekkelijk uit en het is betrouwbaar. Echter, voor een groot aantal toepassingen bijvoorbeeld in de Voedingsindustrie (FDA goedgekeurde producten), (petro) chemische industrie, Semicon en medische industrie, PVDF biedt dezelfde of betere prestaties - vaak tegen lagere kosten (1/3 tot ¼ van de RVS prijs), korte levertijden, en met beperkte montagetijd. Uw totale Cost of Ownership zal dalen van 100% naar 25%.

De applicaties zijn leidend bij het beantwoorden van de vraag welk materiaal het meest geschikt is. Belangrijk is het begrijpen van de eigenschappen van de materialen. Teesing kan u hierbij adviseren. Ten eerste, wat is de druk? In veel gevallen is PVDF een perfect alternatief voor roestvrij staal in 90% van de aanvragen is de keuze voor roestvrij staal niet nodig en de duurdere oplossing.

Een andere belangrijke overweging is de temperatuur. Wat is de temperatuur van het medium? Niet iedereen beseft dat PVDF temperaturen van -40 ° C tot 100 ° C tot 10 bar met een 3-voudige zekerheid kan weerstaan. Om een indicatie te geven; 80% van alle applicaties valt binnen deze criteria.

Tot slot, wat zijn de chemische eigenschappen van de vloeistof die zal gaan door de fitting? PVDF heeft een hoge weerstand tegen chemicaliën vaak zelfs beter dan roestvrij staal (316 TI (1.4571) of 316 (1.4401) of 316 L (1.4404))

Kostenvergelijking
Voor een vloeistof die compatibel is met roestvrij staal of PVDF, kan PVDF aanzienlijke besparingen opleveren. De totale montagetijd kan ook worden verminderd naar een kwart van de tijd. PVDF zorgt door fabricage gemak onmiddellijk voor een verlaging van de kosten en kortere doorlooptijden. Het kan worden gevormd en vervaardigd in diverse afmetingen, vormen en groottes allemaal met minder moeite en kosten dan bij het werken met roestvrij staal. Het kan worden geleverd in de maten 4-16 mm in combinatie met andere PVDF componenten zoals verdeelblokken, kogelkranen etc. Voor meer informatie over de mogelijkheden www.teesing.com


Overige voordelen PVDF
Roestvrij staal is vaak onderhevig aan ongewenste chemische reacties. Deze plekken kunnen kiemplaatsen zijn voor bacteriën. Dit is vooral nadelig in de farmaceutische en voedingsindustrie waar bedrijven moeten aantonen aan de FDA dat ze over een 100% reinigingsproces beschikken.
PVDF biedt ook superieure prestaties in ultrapuur water (UPW) applicaties. Roestvrij staal kan vaak niet gebruikt worden in dergelijke toepassingen, zoals het geïoniseerd water dat de ionen trekt uit het staal, waardoor ijzeroxide, hydroxide of carbonaat ontstaat. Plastic is chemisch inert, dus immuun voor corrosie.

Veilige keuze?
Roestvrij staal heeft een grote aanhang in de industrie. Soms is het gewoon de macht der gewoonte en het gevoel dat het een veiligere optie is, en veiliger is beter. Uiteindelijk, wanneer je begint te kijken naar de mogelijkheden, is PVDF misschien zelfs de betere keuze. Als u weloverwogen beslissingen neemt en kijkt waar PVDF het meest geschikt is, kunt u veel tijd en geld besparen. Resulterend in een voorsprong op de concurrentie.

Waarom PVDF?
- Lage prijs
- Korte levertijden
- Weinig tot geen concurrentie
- Totale Cost of Ownership zal dalen van 100% naar 25%

Wilt u een PVDF sample ontvangen neem dan contact op met een van onze Sales Engineers op nummer 070 413 07 50. 

BEELDMATERIAAL

Klik om te downloaden

persbericht voorbeeld1 persbericht voorbeeld2
persbericht voorbeeld2

MEER INFORMATIE?

Neem vrijblijvend contact met:

 


Cynthia Roseboom

Marketing and Communications Employee

+31 70 413 07 22