Contact

NL

NL

EN

繁體中文

 简体中文

You will be redirected to our Chinese website.

Contact
Deze site werkt prettiger als u javascript aanzet.

Heat tracing, ook wel tracing genoemd, is een methode om het warmteverlies van (vloeibare) producten tegen te gaan. Met name in de (petro)chemie, offshore-industrie en voedingsmiddelen-industrie is het een uitdaging om de producten in pijpleidingen, tanks, pompen en instrumentatie warmer te houden dan de omgevingstemperatuur en bevriezing tegen te gaan. Slangen zijn vaak een sluitpost. Veel bedrijven proberen om de bestaande tubing te isoleren met foam, maar ook bij nieuwbouw worden nog steeds veel meetleidingen met losse tracing en foam ingezet. Tegenwoordig kiezen steeds meer bedrijven voor een milieubewuste aanpak, die ook nog eens kosten bespaart: geïsoleerde slangen en leidingen met / of zonder inwendige elektrische tracing of stoom tracing, afhankelijk van de beschikbare energiebronnen.

Reductie van eigendomskosten.

Het reduceren van kosten over de gehele levensduur (TCO) is de drijfveer achter de keuze om van vele klanten om over te stappen op klantspecifieke heat tracing-bundels. Het begint al met de installatie; de hele bundel elektrisch-, olie- of stoom-trace kan in een keer inclusief isolatie netjes bevestigd worden door 1 installateur. Dit scheelt veel manuren installatietijd en kosten in de overdracht. Daarnaast kunnen de tracing bundels op rol aangeleverd worden en op maat geïnstalleerd worden met bijbehorende accessoires die het warmteverlies minimaliseren. Ook is de kans op scheurvormende chloride spanningscorrosie in roestvast staal minimaal en is de bundel veel beter beschermd tegen factoren als vocht en zout van buitenaf. Door de externe codering is bij onderhoud precies duidelijk wat er in de bundel zit, zonder dat hij opengemaakt hoeft te worden. Al deze factoren maken de totale kosten van aanbrengen en onderhouden van verschillende vormen tracing - elektrisch, olie of stoom - aanzienlijk lager dan alternatieven met losse foam of wol. Zie onderstaande afbeelding met betrekking tot de installatie.

Installation time comparison with tubetrace

Advies in heat tracing

Naast advies over de klantspecifieke heat tracing-kabels inclusief controle & monitoring  levert Teesing ook de overige tubes, koppelingenafsluitersverdeelblokken en strainers voor aan- en afvoer van (stoom) tracing. Ook tijdens de ontwerpfase en installatie kan Teesing zorgen voor begeleiding, zodat de uitvoering van uw heat trace-project zo soepel en snel mogelijk verloopt. 

Wanneer u overweegt om heat tracing toe te passen, kunnen de volgende vragen u verder helpen:

 

  • Wilt u met stoom of elektriciteit tracen (welke energiebron heeft u nu beschikbaar)?

  • Wilt u alleen beschermen tegen vorst of wilt u een hogere procestemperatuur handhaven?

  • Wilt u de tracing kunnen controleren en monitoren?

 

Het beschermen van de processen en producten tegen temperatuursverschillen wordt vaak onderschat en is vaak een ‘noodzakelijk kwaad’, maar kan de operator of ander verantwoordelijke op de site of plant veel kopzorgen geven. Wij helpen u graag met uw heat tracing-vraagstukken als het gaat om verwarming en vriesbescherming van procesleiding, tanks, pompen of analyse-apparatuur.

Thermonator heat tracing

Traditional heat tracing installation
Traditionale installatie: tubing - tracen - isolatie - afwerken.

One time proper heat tracing installation
Of in 1 keer netjes installeren inclusief monitor/controller.

MEER INFORMATIE?

Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten:

TEESING SALES ENGINEERS
NL: Tel.   +31 70 413 07 00
CN: Tel.   +86-(0)10-60576210
USA: Tel.   +(1) 973 383 0691
TW: Tel.   +886-(0)3-5600560